Yunet
 

Sport

U hali Sportskog centra „Jezero” održan je rukometni turnir povodom Sportskih igara mladih

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 17. april 2024. •

U hali Sportskog centra „Jezero” održan je rukometni turnir povodom Sportskih igara mladih

Povodom obeležavanja Sportskog dana realizovan je rukometni turnir u hali Sportskog centra „Jezero”, a grad Kikinda jedanaestu godinu deo je Sportskih igara mladih.

Jedanaest godina unazad grad Kikinda deo je Sportskih igara mladih, a povodom obeležavanja Sportskog dana održan je turnir u rukometu u hali Sportskog centra „Jezero”. Ovaj turnir je dobra prilika da se predstave sve mlađe kategorije, kao i oni koji su na samom početku ovog sporta. Pored kikindskih, učešće su uzele škole iz Mužlje, Mokrina i Zrenjanina.

-Danas je u Kikindi kvalifikacioni turnir u rukometu, a ranijih godina su naše škole uzimale učešće u igrama i takmičili smo se i na Državnim, Regionalnim i Međunarodnim takmičenjima, istakla je Svetlana Mirčić Vukobrat nastavnica OŠ „Sveti Sava” u Kikindi.

Događaju je prisustvovao i član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, Dragan Pecarski.

-Ponovo je SIM kod nas, a iz određenih tehničkih razloga nije organizovano takmičenje u svim disciplinama, nismo imali jasne smernice, ali ne znači da nećemo podržati ovo takmičenje kao i do sada. Određenim sredstvima podržaćemo našu decu koja prođu dalje, dodao je Dragan Pecarski član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

Realizovanjem rukometnog turnira organizatori se zalažu za pokret dece I fizičku aktivnost, kao i druženje. Turnir je okupio petnaest muških i deset ženskih ekipa, a pobednici imaće priliku da učestvuju na Regionalnom turniru u Apatinu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena