Yunet
 

Privreda

Fino Integrino pozitivan primer saradnje sa NSZ, pogon u Ruskom Selu startuje u naredna dva meseca

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 15. novembar 2023. •

Fino Integrino pozitivan primer saradnje sa NSZ, pogon u Ruskom Selu startuje u naredna dva meseca

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje Filijali Kikinda i dalje se možete raspitati o angažovanju lica sa invaliditetom čije se zarade po programu subvencionišu iznosom od 75 odsto.

Jedna od kompanija koje koriste ovu meru podrške NSZ je „Fino Integrino“.

U centru pažnje su na poslovnoj mapi grada iz razloga što se očekuje skorašnje otvaranje njihovog novog pogona u Ruskom Selu.

Predstavljamo Vam još jedan program Nacionalne službe za zapošljavanje, to je Subvencija zarade za osobe sa invaliditetom bez radnog iskustva. Tako dolazimo i do kompanije „Fino integrino“, kikindske firme sa pogonom u Senti, koja će tokom naredna dva meseca početi poslovanje u Ruskom Selu, gde se uveliko radi na opremanju proizvodne hale.

– „Fino integrino“ je nova firma koja psoluje od oktobra 2021,godine i bavi se proiozvodnjom zdravih proizvoda. Proizvodimo integralne grisine koje plasiramo na teritoriji Srbije i zemalja u kruženju. Plan je da proširimo asortiman na energetske barove, protein barove i ovsene kaše i ceo koncept zdravih proizvoda koje samo tržište i zahteva, kaže Jovana Kulizić, komercijalni direktor kompanije Fino Integrino DOO.

Pravac poslovnog razvitka koji svaka kompanija treba da prati je konstatna saradnja sa NSZ u cilju angažovanja nove radne snage. To je znatna pomoć prilikom započinjanja poslovanja ali i svakog novog razvojnog projekta kompanija, poput pokretanja novog pogona u Ruskom Selu. Tu će prema planovima rukovodstva kompanijesigurno biti neohpodna nova radna snaga, a konkursi NSZ su dobrodošli.„Fino intergino“ sa NSZ sarađuje od prvog dana.

– Od samog početka našeg psolovanja redovno dobijamo informacije i obaveštenja od strane NSZ o aktuelnim konkursima što nam je od značaja prilikom zapošljavanja novih lica. Trenutno koristimo program angažovanja osobe sa invaliditetom uz subvenciju, osoba je zaposlena na poziciji administrativnog radnika. Smatram da je ovo važno ne samo zbog ekonomskog pitanja već i samog uključenje osobe sa invaliditetom u socijalni život. Radno mesto je tako koncipirano da cela saradnja bude na obostrano zadovoljstvo, ističe Kulizić.

U programuSubvencija zarade za osobe sa invaliditetom bez radnog iskustva, poslodavac koji na neodređeno vreme zaposli osobu sa invaliditetom bez radnog iskustva, ima pravo na subvenciju zarade za tu osobu, u trajanju od 12 meseci od dana zasnivanja radnog odnosa. Subvencija zarade se odobrava na osnovu podnetog zahteva poslodavca, u visini do 75% ukupnih troškova zarade sa pripadajućim doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, ali ne više od iznosa minimalne zarade utvrđene u skladu sa propisima o radu.

Ovo je svakako jedna od značajnih mera podrške NSZ poslodavcima ali i licima sa invaliditetom, ali tu su i drugi brojni programi koji osnažuju nezaposlene da dođu do radnog mesta. „Fino intergino“ uključen je i u program „Moja prva plata“, koji je trenutno najatkuelniji jer je krenula prijava kandidata koja traje do 6.decembra. U ovoj kikindskoj kompaniji planiraju da angažuju referenta nabavke.

– Smatram da je ovo važno za mlade da steknu svoje prvo radno iskustvo i svoje prve korake u poslovanju, a takođe da poslodavac dobija šansu da uputi mladog radnika u posao i ukoliko oboje budu zadovoljni može da se sklopi saradnja na dalji ugovor o radu na određeno ili neodređeno vreme, navodi Kulizić.

Za program subvencije zarada za osobe sa invaliditetom u tekućoj godini još uvek ima prostora za angažovanje lica. Sve informacije dostupne su u kikindskoj filijali NSZ, u Dositejevoj 24.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena