Yunet
 

Kultura

Nastavak pozorišne sezone odložen za petak kada su na sceni “Kovači”

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 17. januar 2022. •

Nastavak pozorišne sezone odložen za petak kada su na sceni “Kovači”

Drugi deo pozorišne sezone trebalo je da počne sutra komadom “Ordinacija” ali je zbog bolesti glumice predstava otkazana. Apel nove direktorice kikindskog teatra, inače prve žene na čelu ove institucije, Milene Živkov, je da publika prati repertoar, jer zbog epidemiološke situacije može doći i do drugih izmena.

U pozorište je trebalo da krenemo već sutra, ali se zbog epidemiološke situacije, odnosno ovog puta konkretno bolesti glumice u predstavi Ordinacija, drugi deo pozorišne sezone odlaže do petka 21.januara kada je na repertoaru predstava „Kovači“. Kako će dalje teći sezona, ostaje da se vidi, a za sada je plan da se od repertoara ne odustaje.

Nastavljamo sa nekim našim starim predstavama, publika koja nije imala priliku da vidi predstave “Kovači” i “Laža i paralaža” imaće priliku da ih pogleda u nastavku sezone. Razmišljamo i o obnovi nekih starih predstava koje je naša publika volela. Ono što nas još čeka je nova predstava na kojoj počinjemo da radimo u aprilu. U pitanju je predstava kikindskoj publici dobro poznatog reditelja Nikole Zavišića, ujedno autora jedne od omiljenih predstava “Vampirska simfonija Sava Savanović”a premijera se očekuje krajem maja. Takođe bih volela da naglasim da ljubitelji pozorišta prate naš repertoar na nedeljnom nivou, jer nažalost zbog ove loše epidemiološke situacije možda budemo prinuđeni da zamenimo neke predstave ili ih otkažemo, kaže Milena Živkov, v.d. direktora Narodnog pozorišta Kikinda.

Nakon što je prošle godine uređen Pozorišni klub, i u poslednjem periodu dosta uloženo u infrastrukturu pozorišta, investicioni radovi će ove godine izostati. Težište rada biće na predstavama i odabiru glumačkog ansambla.

– Nastavljamo u dobro ustaljenom ritmu koje je Narodno pozorište imalo i pre mog dolaska. Nasledila sam Nikolu Joksimovića koji je zaista dobro radio svoj posao i zapravo nastavljam da sledim njegove savete koji su uvek dobrodošli. Za sada je planiran rad na ovoj novoj predstavi u aprilu, a za sezonu 2022./23. razmišljamo o novim projektima koji će možda biti realizovani, ali rano je govoriti o tome, kaže Živkov.

Nakon što su u 2021. u penziju otišli u penziju Marija Ostojić i Slavoljub Matić, u planu Narodnog pozorišta je angažovanje već aktivne mlade glumice.

Anđela Kiković koja je u glavnoj ulozi predstave “Laža I paralaža” je zaista odlična glumica i negde je moj plan da nju zadržimo, ona je zainteresovana a od lokalne samouprave zavisi da li će ostati. Vlada Maksimović je od prošle godine član našeg ansambla i on će imati svoju premijeru, tačnije premijeru monodrame “Kad su cvetale tikve” narednog utorka 25.januara. Nije prvi put da je izvodi, ali je prvi put na našoj sceni kao stalni član našeg ansambla, dodaje Milena Živkov.

Ukoliko se repertoar bude odvijao po planu, komad “Laža I Paralaža” koji je prvi put odigran pred kikindskom publikom 4.decembra ponovo je na repertoaru u petak 28.januara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena